Algemeen:

Oranjepop wordt georganiseerd door stichting GO for Music. Stichting Go for Music heeft als primair doel het organiseren en promoten van een popfestival rond de viering van Koningsdag in de omgeving van Dirksland al dan niet in samenwerking met anderen, waarbij muziekbeleving en kennismaken met livemuziek centraal staat. De organisatie ligt jaarrond in handen van een team energieke enthousiaste vrijwilligers. In aanloop naar het evenement wordt dat team versterkt met zo’n 80 extra en minstens zo enthousiaste vrijwilligers, allen elk jaar geheel vrijwillig en belangeloos. 

Contact: oranjepopdirksland@gmail.com

Om het evenement voor alle bezoekers en omwonenden van Oranjepop Dirksland zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal huisregels opgesteld. Zie “veel gestelde vragen” voor de huisregels en andere nuttige info.

Over het algemeen geldt: als je twijfelt of je iets mag meenemen, dan mag het waarschijnlijk niet. 

En pas op, want voorwerpen die niet mee naar binnen mogen, nemen we wel in beslag maar niet voor je in bewaring. Neem dus geen onnodige voorwerpen en waardevolle bezittingen mee.

VEEL GESTELDE VRAGEN

OP WELKE DAG IS ORANJEPOP EN WAT ZIJN DE TIJDEN?

Oranjenacht is ’s avonds op vrijdag 26 april van 17:30 uur tot 0:30 uur.
Oranjepop is op Koningsdag 27 april van 13:00 uur tot 23:30 uur

Op het terrein zijn diverse foodtrucks aanwezig  

SOORTEN TICKETS EN WAAR KAN IK ZE KOPEN?
 • Tickets zijn alleen in de voorverkoop via deze website verkrijgbaar. Er worden geen tickets aan de deur verkocht! 
 • Maximum aantal kaarten per bestelling: voor ‘kids t/m 12 jaar tickets’ geldt een limiet van maximaal 5 tickets per bestelling en er is een gelimiteerd aantal beschikbaar. Voor alle andere tickets is er geen bestel-limiet.
 • Een 2 dagen combi-ticket is bedoeld voor 1 persoon, dus niet overdraagbaar. Bij de eerste keer scannen op ‘Oranjenacht’ krijg je een polsbandje waarmee je samen met het tonen van je combi-ticket, ook de tweede dag toegang tot Oranjepop krijgt. Een combi-ticket is wel verkoopbaar als “2 dagen ticket” indien je toch besluit het combi-ticket zelf niet te gebruiken.  

LET OP: de vorige editie was heel snel uitverkocht, wacht dus niet te lang! 

“Vroege Veugel Tickets” met korting, gelimiteerd aantal beschikbaar:

 • ORANJENACHT + ORANJEPOP: ‘Vroege Veugel’ Combi-ticket  € 46,00
 • ORANJEPOP ZATERDAG: ‘Vroege Veugel’ Dagticket  € 30,00
 • ORANJENACHT VRIJDAG: ‘Vroege Veugel’ Dagticket  € 20,00

Standaard tickets:

 • ORANJENACHT + ORANJEPOP: Combi-ticket € 54,00
 • ORANJENACHT VRIJDAG: Dagticket  € 24,00
 • ORANJEPOP ZATERDAG: Dagticket  € 34,00
 • KIDS t/m 12 JAAR ORANJENACHT VRIJDAG: Dagticket € 4,50 
 • KIDS t/m 12 JAAR ORANJEPOP ZATERDAG: Dagticket  € 4,50
WAT IS DE MINIMUM LEEFTIJD?

Oranjepop is er voor iedereen maar hanteert een adviesleeftijd vanaf 16 jaar. Als je geen oppas hebt kan je voor kinderen jonger dan 12 jaar tegen gereduceerd tarief een ticket kopen, echter is begeleiding door een volwassene verplicht. Gezien de aard van dit evenement is er een beperkt aantal van dit soort kaarten beschikbaar: Op = Op!

HOE KOM IK OP ORANJEPOP?

Het festivalterrein bevindt zich aan de rand van Dirksland op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. https://goo.gl/maps/r9m8Sco8Vp5Sp5sw6

 • Kom je op de fiets? Direct naast het evenemententerrein is een (onbewaakte) gratis fietsenstalling aanwezig. Fiets hiervoor over de Oost-Havendijk en neem afslag Mozartsingel.
 • Woon je iets verder weg  en geen zin om de BOB te moeten zijn? Pak dan de OV-bus naar Oranjepop. Er zijn twee bushaltes, waarvan één op 550m afstand en de ander op maar 350m loopafstand naar Oranjepop!
 • Kom je met de auto? Je kan overal gratis parkeren op de verschillende aangewezen parkeerplaatsen (onbewaakt), buiten de bebouwde kom en in de straten van Dirksland zelf. Volg a.u.b. de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Bij de afslag vanaf de N215 staan borden met de route naar de parkeerplaatsen. Volg a.u.b. de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. 

HOE WERKT DE ENTREE?

Check a.u.b. ruim van tevoren of je de email met de door jou bestelde tickets nog kan vinden en controleer dan ook of je de TICKET-bijlagen kan openen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een computer. Op sommige telefoons zijn de bijlagen door bepaalde telefoon instellingen soms niet te openen. 

 • Alle tickets worden bij de entree gescand en geregistreerd. Met een ticket kan maar één keer toegang tot het evenement verkregen worden. Als een ticket meer dan een keer wordt aangeboden, wordt de toegang geweigerd. 
 • Een 2 dagen combi-ticket is bedoeld voor 1 persoon, dus niet overdraagbaar. Bij de eerste keer scannen op ‘Oranjenacht’ krijg je een polsbandje waarmee je samen met het tonen van je combi-ticket, ook de tweede dag toegang tot ‘Oranjepop’ krijgt. Een combi-ticket is wel verkoopbaar als “2 dagen ticket” indien je toch besluit het combi-ticket zelf niet te gebruiken.  
 • Je mag het festivalterrein altijd verlaten om later terug te keren. Hou er wel rekening mee dat je bij aankomst weer opnieuw gecontroleerd wordt op je ticket, leeftijd en spullen.
 • Ben je tussen de 18 en 25 jaar en wil je alcohol nuttigen, dan kan je bij de entree, en alleen op vertoon van je ID, een speciaal polsbandje krijgen om aan te tonen dat je daadwerkelijk 18 jaar of ouder bent. Zie ook: onderdeel alcohol, NIX18.
 • Geen (huis)dieren meenemen: is beter voor het welzijn van het dier en veiligheid van het publiek. Voor hulphonden wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt. Wel van tevoren melden.
IS ORANJEPOP OVERDEKT?

Het podium en de bars staan in een grote hoge festivaltent van 70m x 32,5m en deze is voorzien van houten vlonders. Het buitenterrein is op een grasveld en niet overdekt. Er staat wel een kleine tent bij de zitplaatsen in de eethoek met foodtrucks.

HOE KAN IK BETALEN?
 • Op Oranjepop betaal je alles (drank, eten, overige zaken) met consumptiemunten.
 • Deze kan je bij voorkeur met pin bij automaten aanschaffen. Er zijn ook enkele cash-automaten aanwezig. 
 • Munten kunnen tot het licht aan gaat en de muziek stopt besteed worden. Munten die je niet gebruikt kunnen niet voor cash omgeruild worden. Ook zijn ze een volgende editie niet bruikbaar. We beschouwen die graag als “vrijwillige bijdrage” welke zeer welkom is om elk jaar dit leuke festival te kunnen organiseren.
MAG IK ZELF ETEN EN DRINKEN MEENEMEN?

Je mag geen etenswaren en (alcohol houdende) dranken meebrengen. De horeca omzet is nodig om elk jaar dit leuke festival te kunnen organiseren.

 • Op Oranjepop is een ruim assortiment aan eten en drinken verkrijgbaar. Je rekent af met consumptiemunten. Voor de lekkerste snacks en maaltijden kan je terecht bij verschillende foordtrucks. En om de dorst te lessen kan je terecht bij de barren.
 • Hou de omgeving schoon: geen plastic glazen, bekers etc. meenemen naar buiten het festivalterrein.
IK BEN 18 EN WIL MISSCHIEN WEL EEN BIERTJE DRINKEN, DAT KAN TOCH?

Jazeker dat kan. Wel is het goed om te weten dat verkoop van alcohol aan personen onder de 18 jaar bij wet verboden is en dat wij daarop streng worden gecontroleerd! Oranjepop Dirksland past daarom als beleid NIX18 toe: geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar. Neem dus je ID-kaart mee! Ook ben je zelf strafbaar als je nog geen 18 jaar bent en (op openbaar terrein) alcohol bij je hebt. 

Maar we hebben een pragmatische oplossing waarmee geen onnodige wachttijd ontstaat bij de bar. Op Oranjepop doen we het als volgt: 

 • Iedereen begrijpt dat het voor de bar-crew moeilijk te zien is of je 18 jaar of ouder bent. Sommigen zijn al bijna 25 maar zien er nog zeer jeugdig uit.
 • Ben je tussen de 18 en 25 jaar en wil je alcohol nuttigen, dan kan je bij de entree, alleen op vertoon van je ID, een speciaal polsbandje krijgen. Daarmee toon je aan dat je minimaal 18 jaar oud bent. 
 • Als je in de ogen van Oranjepop-barmedewerkers er jonger uitziet dan 18 jaar……dan ben je een geluksvogel of niet 😊, maar zonder dit polsbandje kan je dan in ieder geval geen alcoholische drank kopen. Oranjepop- medewerkers hebben in dit geval altijd gelijk, ga hierover dus a.u.b. niet in discussie. 
 • Ook verzoeken wij oudere personen geen alcoholhoudende drank te kopen en door te geven aan personen jonger dan 18 jaar. Hier wordt door toezichthouders op gelet en bij overtreding kan verzocht worden het terrein te verlaten.
WAAR MAG IK ROKEN?

In de festivaltent is een rookverbod van toepassing. Buiten de tent mag overal gerookt worden.

MAG IK FOTOGRAFEREN EN FILMEN?
 • Fotograferen en filmen met je eigen telefoon is op Oranjepop toegestaan, zolang je je niet hinderlijk gedraagt ten opzichte van het publiek en de artiesten. 
 • Ga je delen via sociale media? Vergeet dan zeker niet om ons te taggen!
 • Onbemande luchtvaartuigen (Drones) zijn niet toegestaan.
 • Het meenemen van professionele apparatuur (geluid, video, film etc.) is zonder schriftelijke toestemming van de organisatie niet toegestaan. Hier wordt op gecontroleerd en zonder schriftelijke toestemming wordt de toegang geweigerd.
 • Zonder toestemming is commercieel/professioneel gebruik van door jou gemaakte opnamen, niet toegestaan.
HOE WORDT ALLES IN GOEDE BANEN GELEID?

De organisatie doet er alles aan om het alle bezoekers zoveel als mogelijk naar de zin te maken. Alle festival medewerkers zijn herkenbaar aan het CREW-shirt dat ze dragen. Heb je een vraag stel die gerust. Volg a.u.b. altijd de aanwijzingen op van de organisatie- en beveiligingsmedewerkers.

 

HOE ZIT HET MET BEELDOPNAMES WAAROP IK MISSCHIEN STA?

Door het betreden van het evenemententerrein geef je toestemming om op het terrein gemaakte foto’s en/of video’s (ook indien gemaakt m.b.v. een drone ) te gebruiken voor publicatie- en promotie doeleinden.

 

HOE ZIT HET MET AANSPRAKELIJKHEID EN VERLOREN VOORWERPEN?

 • Het bezoeken van het festival is volledig op eigen risico. Geluidsapparatuur kan gehoorbeschadiging veroorzaken! De organisatie is ook niet aansprakelijk voor enige gehoorbeschadiging die eventueel mocht ontstaan.
 • Ben je die favoriete zonnebril of dat leuke hoedje kwijtgeraakt na afloop van al dat gefeest?  Geen zorgen! Stuur gerust een mail naar oranjepopdirksland@gmail.com  met daarin een duidelijke beschrijving van het verloren voorwerp, je adres, telefoonnummer en eventueel beeldmateriaal. Als deze informatie overeenkomt met gevonden voorwerpen kan je deze komen ophalen of sturen wij deze via de post naar je op. Let op dat je zelf verantwoordelijk bent voor het betalen van de door ons gemaakte verzendkosten. 
 • Wij als organisatie aanvaarden ten alle tijden geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van verlies of diefstal.
WELKE VOORZIENINGEN ZIJN ER?

Oranjepop kent sinds 2023 een volledig nieuwe opzet, op een nieuwe locatie en is voor het eerst overdekt in een professionele festivaltent (afmetingen 70m x 32,5m). Elke nieuwe editie proberen we het weer iets beter te doen. Of dat lukt hangt er mede vanaf of we uit de kosten komen. Onze stichting hoeft geen winst te maken maar een kleine plus is wel nodig om elk jaar verder te kunnen.

Mede om deze reden kan het gebeuren dat een aantal voorzieningen die je misschien wel zou verwachten (helaas) nog niet aanwezig zijn. Kluisjes/lockers zouden we graag faciliteren echter deze moeten wij huren en daar bijvoorbeeld vooraf circa €10.000 voor betalen en dan afwachten hoeveel bezoekers er circa €8 voor over hebben en gebruiken. Dat risico kunnen wij onszelf niet veroorloven. Je mag wel een kleine tas meenemen om bijvoorbeeld je jas in te doen, dat is geen probleem. Ook is er geen garderobe aanwezig. En alhoewel de Festivaltent is voorzien van houten vlonders is het evenement eigenlijk niet goed begaanbaar voor mindervaliden want de rest van het terrein, op een paar looppaden en vlonder bij de overkapping op het buitenterrein na, is een grasveld. Er zijn geen speciale voorzieningen voor mindervaliden.

WAT MAG IK WEL/NIET MEENEMEN NAAR ORANJEPOP?

Let op! Bij aankomst word je gefouilleerd op mogelijke verdovende middelen en verboden voorwerpen. Houd er rekening mee dat bij constatering van aantreffen, de producten ten alle tijden in beslag worden genomen (en afhankelijk van wat het is) je de toegang tot het festival ontzegd kan worden. Wij willen je dan ook dringend verzoeken hier rekening mee te houden. De organisatie aanvaard geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van geen gevolg geven aan de huisregels door onze bezoekers.

Wel meenemen:

 • Festivalticket
 • Geldig legitimatiebewijs
 • Pin en contant geld
 • Gehoorbescherming
 • Zonnebril
 • Hoedje, Cap, muts
 • Regenponcho
 • Heuptasjes en/of andere kleine rugzakken
 • Sigaretten (Let op! Deze worden niet verkocht op het festivalterrein).
 • Aansteker
 • Mobiele telefoon
 • Oplader of powerbank
 • Kauwgom

Wel meenemen, maar met een doktersverklaring:

 • Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte.
 • Stoelen of medische krukjes. 

Niet meenemen: 

 • Drugs, alcohol, flessen, blikjes, vloeistoffen, etenswaar, glaswerk, wapens en alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden als wapen mogen het festivalterrein niet op en worden in beslag genomen.
 • Het meenemen van stoelen of krukjes is niet toegestaan. Dit heeft te maken met het feit dat dit obstakels zijn bij een eventuele ontruiming. Het meenemen van een kleedje om buiten op te zitten is wel toegestaan. Daarnaast wordt er gezorgd voor enige zitgelegenheid bij de eethoek.
 • Vlaggen of vlaggenstokken dikker dan 2cm en langer dan 1.5 meter paraplu’s/parasols, selfie-sticks, portofoons/walkie talkies.
 • Professionele camera’s, film-, geluids-, go pro toestellen en andere beeldopnameapparatuur. 
 • Onbemande luchtvaartuigen zoals Drones of andere vliegende voorwerpen. 
 • Glow sticks, laserpennen en ander licht met gebundelde straal. 
 • Giftige, brandbare of explosieve materialen, vuurwerk en flares etc.
 • Dieren, wandelstokken (m.u.v. medische krukken), skates, fietsen, steps, skateboard, naalden, bellenblaas, spuitbussen (m.u.v. deo’s en parfum) en overige gevaarlijke voorwerpen.

Oranjepop bedankt haar
sponsors: